„Дунав прес“ представи модерно оборудване на Ден на отворените врати
23.07.2019 г.

На 04.07.2019г. в град Русе се проведе Ден на отворените врати в печатница „Дунав прес“. В крайдунавския град пред гостите и партньорите на най-старата печатница на Балканите, бе представено най-новото попълнение – шестцветна офсетова печатна машина с две лакиращи секции, производство на немската фирма Хайделберг. Машината е закупена със средства по европейски програми и ще допринесе за намаляване на консумацията на електроенергия и повишена екологичност, поради по-малкия размер на печатния лист.

В началото изпълнителният директор Николай Алексиев разказа за историята на печатницата и показа на гостите копие на първата печатна книга, отпечатана в Майнц през 1450 година, както и печатната машина на която е работил българският писател Йордан Йовков.  

Гостите разгледаха призводството и машините, като проследиха отделните етапи на производство – от предпечат и експонация, през печат и щанциране и накрая залепването на изделията. Основното портфолио на „Дунав прес“ е производството на кутии за нуждите на фармацевтичната индустрия, като продукцията е предимно за износ. Освен за фармацията, се произвеждат опаковки и за продукти за бита като ароматизатори, сапуни и други. Гостите останаха впечатлени от организацията на бизнес процесите и високата степен на дигитализация. В последните години компанията инвестира също и в повишаване квалификацията на служителите, електронна система за  вътрешните документи, както и системата за управление на качеството. Качеството на продукцията за фармацевтичните компании трябва да бъде на изключително ниво и печатница „Дунав прес“ успява да отговори на предизвикателството на своите клиенти. Благодаряние на производственият мениджмънт и системата за управление, поръчките се произвеждат и пристигат навреме при доволните клиенти. От името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, зам. Кметът инж. Димитър Наков поздрави изпълнителния директор Николай Алексиев за успешното развитие на компанията и утвърждаването и като една от най-добрите в страната.

Вестниците „Бряг“ и „Утро“ също публикуваха статии за деня на отворените врати.

Другите за нас:

„За мен бе удоволствие да бъда част от Деня на Отворени врати 2019 в Дунав прес. Бях силно впечатлен от цялата компания. Представянето на печатните машини беше чудесно, също както и отпечатаните поръчки, които видях. Организацията на цялото събитие беше превъзходна. Фирма Еpple Druckfarben AG е горда да бъде доставчик на Дунав прес.“

 

Вилфрид Баудер,

Завеждащ Международни продажби

Epple Druckfarben AG, Германия

~

„Print Industry GmbH е компетентен партньор на Дунав прес за ориентирани към решения консултантски услуги и разработване на висококачествени продуктови решения за полиграфическата индустрия. Като динамична, модерна и иновативна компания Print Industry GmbH се фокусира повече върху изследванията и развитието, което оказва влияние върху нашите продукти.

Ние, като горд партньор на Дунав Прес, посетихме Деня на отворените врати 2019 г. на 04.07.2019 г., който беше всестранно успешно и перфектно организирано събитие. На това събитие ясно се видя, че Дунав прес произвежда съгласно най-високите европейски стандарти. През последните няколко години, през които ни беше позволено да съпътстваме Дунав прес, Дунав прес се превърна в една от най- модерните печатници в индустрията за производство на опаковки за фармацията. От предпечат до завършването на продукцията, всички машини, материали и процеси са на най-високо ниво. Поздравяваме Дyнав прес за това развитие.“

Йенс Фрингс, Изпълнителен директор

Print Industry GmbH, Германия

~

„Дунав Прес” АД защити статута си на стратегически партньор на

Групата Аенова в продължение на няколко години, благодарение на мотивираните и талантливи служители и управление, както и на уникалната си техника и надеждна логистика.

Въвеждането в експлоатация на новата печатна машина и свързаното с нея увеличение на капацитета до 600 милиона кутии годишно е инвестиция в непрекъснатия растеж на „Дунав Прес” АД и в нашето партньорство.

Свързаното с клиентите събитие беше идеална възможност да се

запознаем с тенденциите в печатната индустрия и да взаимодействаме с много участници, свързани с нея по веригата на доставки.

Благодаря ви за поканата и ви пожелавам всичко най-добро за в бъдеще.“

 

Томас Швайгер,

Водещ мениджър закупуване на материали

Група Аенова, Германия

~

„Първо искам да Ви благодаря за поканата и да изкажа възхищението си от професионалната организация на мероприятието, отличаващо се със стил и оригиналност. За мен беше чест и удоволствие да присъствам. Производствените Ви мощности, които имахме възможност да видим недвусмислено подчертават Вашата дългосрочна визия за стабилно и устойчиво развитие в национален и международен аспект.

Благодаря Ви за успешното сътрудничество  и се надявам да развиваме все по-надеждно нашето партньорство.“

 

Пламен Жеков,

Старши търговски мениджър, Ръководител на екип

Дойче Лизинг България

~

„Първо бих искала да благодаря отново на нашия домакин г-н Алексиев за поканата и да споделя, че за мен беше истинско удоволствие да бъда Ваш гост и част от това събитие.

За самото събитие, мога само да кажа, че приятно ме изненада със своята разчупеност.

Като започнем с професионалната демонстрация на най-новата, както и на всички останали печатни машини, цялостния полиграфически процес, стигайки до прекрасната разходка по река Дунав и фантастичната вечеря, без да забравям и приятните хора, с които имах удоволствието да се запозная.

Щастливи сме и за нас е чест, че сме партньор на водеща печатница в България като Дунав Прес.

Още веднъж поздравления за невероятната организация.“

 

Оля Григорова,

Старши мениджър по продажбите

Атрадиус Кредито и Каусион, С.А. де Сегурос и Реасегурос клон България

~

„За мен, като Маркетингов директор на ЧЕЗ Трейд България бе изключително интересно да се запозная както с най-новата 6-цветна печатна машина с 2 лакиращи секции Heidelberg XL 75, така и с целия технологичен процес, извършващ се в Дунав прес.

Впечатлена съм от високия професионализъм на експертите в областта на печатните услуги, както и от целия процес на производство на

картонени опаковки.

Доверието на русенската печатница е признание и отговорност за нас. Винаги подхождаме към нашите клиенти, като към партньори с които заедно да градим успешен бизнес.

Участието на Дунав прес в най-голямата балансираща група на ЧЕЗ

Трейд в България ще ѝ позволи, както да оптимизира разходите си, така и да получи възможно най-доброто съотношение на енергия, произведена от възобновяеми източници.

Денят на отворени врати в Дунав прес, бе начин по който печатницата показа своето обновено лице пред своите клиенти и партньори. Пожелавам на Дунав прес да поддържа традициите и да продължава уверено да крачи в XXI век.“

 

Десислава Алексиева, Маркетингов директор ЧЕЗ Трейдинг България

~

„За нас беше удоволствие и привилегия да бъдем част от  Деня на Отворени врати в Дунав прес, който се проведе на 04.07. Събитието беше много добре организирано и беше една добра платформа за информационен обмен между всички участници. Впечатлени сме от технологичното развитие на Дунав прес, което имаме възможност да наблюдаваме пряко през последните години. Дунав прес и Мetsa Board си партнират стратегически в предлагането на комплексни решения за нуждите на фармацевтичната и опаковъчната индустрия. Радваме се за нашето предстоящо съвместно развитие.“

 

Таня Димова,

Представител на Metsa Board за България

 

Андерс Ек,

Директор по продажбите

Metsa Board, Финландия

~

„Повече от 2 години познаваме фирма „Дунав прес“. С производствен капацитет от 600 милиона кутии годишно, Дунав прес принадлежи към десетте най-големи производствени предприятия на опаковки за нуждите на фармацевтичната индустрия в Европа. Тази позиция е постигната последователно чрез постоянни инвестиции в машини и оборудване, целеви програми за обучение и допълнителна квалификация на служителите, оптимални процеси и модерна система за управление на качеството, както и висока степен на клиентска ориентираност. Така например средната възраст на модерния машинен парк на Дунав прес е под 5 години. Също така нивото на качеството отговаря изцяло на изискванията на международните фармацевтични концерни. Със специализацията си да произвеждат малки и средно големи поръчки, при които делът на подготовката е сравнително голям, Дунав прес използва оптимално своето портфолио и се позиционира по особен начин спрямо конкуренцията си. Партньорството между Кроха и Дунав прес е вече трайно установено. Всички поръчки се изпълняват надеждно и в срок от Дунав прес. По отношение на нашето бъдещо развитие, Кроха планира да придобие дялово участие в Дунав прес до 31.12.2019 г.

Радваме се за нашето съвместно партньорство и пожелаваме на ръководството на Дунав прес успехи в по-нататъшното развитие на компанията.“

Дирк Шрьодер

Изпълнителен директор

Kroha Holding GmbH, Германия

~

„За мен беше удоволствие да присъствам на това събитие.
Изключително бях впечатлен от организацията на Вашият празник. В типичен „западен“ стил, всичко беше по мярка и на високо ниво, съответстващо на името на Печатница Дунав Прес.
Поздравявам ви с постигнатото през последните години!
С увереност мога да кажа, че притежавате оборудване и машини, които са с възможно най-добро, световно качество и производителност.
Вие с нищо не отстъпвате на западните печатници, а с новата 6 цветна печатна машина с две лакови секции Heidelberg Speedmaster XL 75-5+LYYL ще бъдете още по-гъвкави и конкурентноспособни.
На целият екип на Дунав Прес АД и специално на г-н Николай Алексиев, пожелавам да бъдете здрави, все така вдъхновени и със страст да следвате целите си.
Успех!“

Симеон Попов
Хайделберг България ЕООД